Polished to an infinite shine, with a a touch of matte suede

2009-09-28 @ 22:03:57
Oj vilken dag det har varit.
På jobbet idag gick det hyfsat. Avdelningsmötet gick som vanligt i sin egna takt, inget blev sagt, inget blev gjort, allting med ett underförstått allvar i sin helhet. Hann med lite av varje med 7 kunder totalt, en smarrig lunch och en fika med himelsk varm choklad.
På bussen hem ringde jag mami och fick redan på att hunden vår är påväg bort - jättesynd, och jag har gråtit till och från sen dess.
Stack iväg till gymmet för att få av mig lite ilska, lite sorg, lite glädje och en himla massa överskottsenegri. Så nu är jag tredje lessen, glad och trött.

Här kommer lite bilder på mitt förra-torsdagen-fynd!







Dom gör mig lycklig. Och Fina också såklart =o)

Will there ever be a cure for this horrific acne?

2009-09-21 @ 19:12:32
Min ständiga längtan efter Acnes Pistol boots övergick i längtan till Malin, och nu - både och, kan man säga. Pistolerna ligger liksom i bakkant och gnager, medan Malin är något jag kan uppnå, alltså - utan problem få på fötterna utan att störiga breda vader är i vägen.

Det kommer så mycket m y c k e t fint nu till A/W09! Jag hänger ju inte med i svängarna... Sakna ner nu för sjutton så att jag hinner ikapp!

Men varför då inte även bereda väg för Belville o c h Above.



               
Bilder: Acne



Acne - Wherefore art thou Acne

At first sight, no hesitation, no resistance, just you and me

2009-09-16 @ 19:00:57
No words needed, egentligen. Jo förresten, ett: Mys











Dear weekend, lost you to Gothenburg, unwillingly

2009-09-16 @ 09:55:05
Jag gillar morgnarna nu i början av hösten, när det fortfarande är ljust och solen smyger sig upp i samma takt som jag. Det är så härligt friskt i luften, som får en att vilja stanna upp och dra några djupa andetag i nuet.
Nu är det är dags för frukost. Allra mest ser jag fram emot min espresso. Den som får kroppen att vakna ytterligare lite till.

I morgon bär det av till Göteborg på konferens. Jag har tidigare bara åkt rätt igenom den stan', så nu är det dags att de vad den har att erbjuda. Tyvärr ser jag inte fram lika mycket emot att morgontrötta jag ska sitta på tåget vid avgång redan 07:14. Chansen att få skjuts in till centralen är ungefär lika med noll så tidigt på morgonen, så man kanske ska strunta i att gå och lägga sig helt och hållet?

Idag åkte höga stövlar på, och dagens högsta önskan är dessa:


Studded curved strappy madness! ...I need a double black velvet espresso

2009-09-11 @ 22:06:22

Jag har ju tänkt på dom här i ett par veckor minst. Första gången jag såg dom var när jag följde med min kollega Jennie när hon gick på shoe hunting åt en av sina kompisar på Zara. Oj oj oj - kärlek. Jag hade.. eller har iofs fortfarande... köpstopp, så jag lät bli - just då.

Jag liknade dem mycket vid bilder Caroline postade i ett inlägg och kunde verkligen inte släppa tanken på dessa fina Special Edition-klackar. Har strosat in på Zara efter det - för det enda sättet att få mig själv att släppa tanken på ett par skor är om de är slut - då grämer jag mig ett par timmar och släpper sedan taget - eller hittar ett par nya att dregla efter - men de här tog ju aldrig slut. Special Edition tenderar ju ta slut väldigt fort och någonstans inom mig fanns nog en skräckblandad förhoppning om just det.

Men nu! Äntligen! Mailet jag skickade gjorde susen och idag köpte jag min egna present ifrån Fina. Det måste låta jättetokigt men Fina ... ja vad kan man säga..hade väl varken lust med Zara, tjejbutiker, butiker i allmänhet och trängas med folk, så jag gjorde det jag vanligtvis gör bäst; shoppade skor.

Tack.









Dom blir ju mina på riktigt först imorn, men jag kunde inte vänta med att blogga om dom =)


You can do anything, but lay off of my brown suede boots

2009-09-09 @ 21:12:15

Alldeles grå av damm hade dom blivit, uscha-ne-mej. Mockaborsten är på villovägar och vad kan man då ta till hjälp? En textilvårdsrulle såklart! Eller som det heter i folkmun - klädroller. Dammet är borta och stövlarna är inte grådaskiga längre! Mina älskade stövlar, undrar varför dom glömdes bort där högst uppe på hyllan. Kanske för att jag mäter 168cm över havet och varken såg dem eller nådde upp?









Lagom höga och spetsiga. Matchas med klänning i neutral färgskala eller uppvikta boyfriend-jeans eller kanske svarta leggings med en vit storskjorta med tunna bälten virade några varv.
Asos.


Sagolika september

2009-09-09 @ 18:54:08
Hösten är officiellt här, ja norr om och inne i Hufvudstaden iallfall. Luften är sådär krispigt kylig mot min nästipp innan den, efter några djupa andetag, gömmer sig i XXLhalsduken, träden börjar skifta mer i gult, rött och solen i guld och stövlar med stickade sockar i blir de mest eftertraktade på hyllan.

Idag kan det förresten inte bli mer september. 090909, noll-nie-noll-nie-noll-nie. Det ligger fint som attans på läpparna.



Om tre dagar är jag 25, undrar om Fina kommer att komma ihåg? Skrev precis ett mail om vad jag önskar mig i present. Vad kan det vara, tro? Listan i mitt inre rum är lång, såå lång, och dyr, men jag höll det på en rimlig nivå, och föreslog till och med att jag kunde köpa min egen present eller kanske presenter. Mamma och pappa suktade med en långweekend till Malaga men det fanns inga överkomliga flyg, så vi tackade nej, vilket var väldigt synd eftersom jag ännu inte har haft någon semester och börjar bli sliten. Hur som helst - Sagolika September.  Hoppas kvällningen blir lika fin som dagen idag - då vankas en prommenad, kvällsmys och sova med öppen balkongdörr. Om det blir för kallt kan jag alltid trassla in mig i Fina ;o) 


I wanna take a ride on your disco stick!

2009-09-01 @ 21:04:06
Halloj!
Jag måste vara absolut siste man ut att blogga om dom här bootsen, men jag ville sågärna skriva ett inlägg med den här rubriken, och Carin Westers omtalade boots med spegelmosaik blev ju alldeles perfekta! Så lägligt =D


Bild: Carolines mode


...This beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...*sjunger och sitt-dansar i sängen*

Naken och utelämnad - med Balenciaga i tankarna

2009-09-01 @ 18:30:13

Fina tog sig ett allvarligt snack med mig för ett par dagar sedan, han sa:
– Om du vill kunna köpa det du vill ha till lägenheten så ska du nog sluta köpa skor!?
– Men, men, men… det finns ju så många fina skor nu, pep jag tillbaka och kände en klump växa i halsen.
– … Gråter du? frågar han.
Jag tittar upp och möter hans blick, sekunden efter sprutar tårarna så att jag hade kunnat gå ut och vattna gräsmattan med dem.
– Men gumman, vad är det? Berätta! Nu med ett mer vädjande tonläge.
– Hur länge måste jag hålla igen då? Piper jag mellan snyftattackerna.
– Vaddå hålla igen? Kan du inte bara inte köpa skor? Frågar han
– Ouuuäääää-ää!

Där ligger jag ihopkrupen i min Finas famn och gråter ohejdat för att jag inte får köpa fler skor. Hur ska man tolka det? Det kan ju i alla fall inte vara helt sunt.


Bara för det så har jag hittat ett par fina klackar på Zara. Dom är lite lika dom på bilden här nedan men de har inte en sådan platå, men klacken är himla lik. Dom finns i två varianter, varav den ena finns (fanns?!) i min storlek. Jag har förstås till råga på allt ett presentkort på just Zara sedan tidigare, men även med det incashat så kostar dom lite väl mycket. Typ som en och en halv sådan garderob med tillbehör som jag vill ha till min Walk-in-closet.
 


Bild: Carolines mode


Så vill jag tänka! Måste! … Måste! … M å s t e - b i t a - i h o p…!


Scorett bara försvann...

2009-09-01 @ 18:12:41
från SOUK i Stockholm. Verkar som att hela SOUK-gallerian är påväg att ...ja vad kan man säga, stänga?! Gamla Debenhams som huserade i samma lokal hade ju problem med hyresvärden, så det kanske är samma situation nu. Synd.

Alla, eller iallafall de flesta butikerna säljer ut just nu för att butikerna upphör, och det är ju väldans tråkigt eftersom det ligger nära mitt jobb och är ett frekvent tidsfördriv på lunchen.