Black platform heels of magic

2009-08-26 @ 22:33:23
Japp, då var man 12 cetimeter högre över havet. Med hjälp av det senaste förvärvet såklart. Det kommer här. Have2have kommer dom ifrån, prislappen visade 575 pengar och det känns som ett bra pris, för om man ser tillbaka på önskelistan så kan jag nu stryka både Topshop och ...vilken det nu var...och så kom jag dessutom just billigare undan. Hurra!







Klicka er in på Have2have och beställ. Mina allra vildaste rekommendationer till dessa fina klackar. Känns stabila och av schysst kvalitet.


Cappuccino with extra foam a chilly autumn morning

2009-08-26 @ 22:10:22
Måste bara visa ett par höga varma luddiga supermysiga stövlar. Bianco var en av mina favorit skobutiker bara för ett par år sedan, och dessa köptes runt den tiden. Jag vet inte varför det har gått utför men det jag fastnar för på Bianco, brädas hela tiden av andra butikers utbud. Synd.









Tänk vad lite skinn, lite mocka, lite spännen och hög klack kan göra!

Högtryck på skofronten

2009-08-26 @ 19:21:17
Har varit runt en del på stan (Stockholm) i veckan och speciellt förundrats över H&M's skoutbud. Det är verkligen helt galet bra. Eftersom att jag inte är någon superbloggare med specialprivilegier så kånkade in ett gäng skor i ett provrum och fotade lite där inne, sen smög jag upp kameran lite ute i butikerna ett par gånger också. Med risk för att bli överhängande impopulär på H&M, här är resultatet!






















Råkade publicera inlägget istället för att spara det som utkast. Fick väldans bråttom till gymmet och så blev det bara stressigt och fel.  Så här kommer resten av bilderna! Såg precis att den första delen blev nya höst 2009, och de som jag lägger upp nu är mer sandaletter, typ sommar 2009. I lööv them all anyway =D








Yep folks, it's H&M

Köpte inga av dem, men när jag ser tillbaka på de här bilderna, och tänker frammåt mot Jimmy Choo-kollektionen, så ser det ut som att Hennes & Mauritz lätt kommer att ruinera mig framöver.

Crystal Spiral Heel

2009-08-24 @ 21:49:27
Jag hittade dom här underbara klackarna signerade Sergio Rossi, när jag surfade runt på Luisaviaroma idag.
Ett sagolikt mästerverk.




Undrar hur dom känns att gå i.

Must have - Höststövlar

2009-08-23 @ 10:47:55
De senaste dagarna har höstens antågande gjort sig påmint. Solen skiner och himlen är blå, men det ligger en krispig kyla i luften. Snart är det nog dags att på allvar plocka fram varma höstplagg, skrattade ganska gott åt att butikerna började fylla ställ efter ställ med höst 2009 redan i juni.

De perfekta bruna höststövlarna kommer från Soft Greys kollektion AW06/07. Beställde dem i oktober 2006 och fick hem dem i februari 2007 tror jag att det var. En himlans lång tid tog det, men det var värt all längtan. Tyvärr ligger de nerpackadejust nu (sen förra året) eftersom att vi flyttar i oktober. 



Därför sitter jag nu och längtar efter ett par höststövlar i ridstövelmodell i mörkbrunt eller svart, med ett par centimeters klack. Ett par mörka höststövlar måste man ju ha (!?) Fruit har en het kandidat för €378. Modellern heter Lace Up Back and Double Buckle Boot. Snörningen och spännena, jag får hjärlklappning bara av att se bilderna.

  

Eller Gianni Barbato. Thigh High Biker Style Boot är en högre OTH-modell. Nästan en änu hetare kandidat eftersom den går att variera genom att vika upp eller ner överkanten. För det ..ehh..nätta priset av €825...Men snörningen och priset på Fruit-bootsen är icke att förglömma.

     

Nu är det dags att baka brunch-scones, äta brunch, göra sig iordning och ta en tripp till outleten i Barkarby. Fina sitter och tittar på F1 så då tar jag min chans att komma iväg dit. Sen blir det träning, och ikväll ska jag försöka hinna jobba lite.

En liten present

2009-08-22 @ 16:25:14
Finas familj kom nyligen hem från en härlig Gran Canaria-resa. Avundsjuk?! Nej-nej inte alls..
På en marknad hittde bästa lillebror iallafall den här snitsiga lilla prylen. En ringhållare i form av en sko, så sött!




The silver lining

2009-08-22 @ 12:01:11
Mina absoluta partyfavoriter. Har fått följa med lite överallt, just för att de är så uppseendeväckande. Lyckades dra sönder ena dragkedjan innan en utekväll en gång, men min Fina lagade dem precis i tid, och det märks inte ens att de har varit trasiga =D







En kollega som alltid brukar svimma över alla mina (höga) klackar hade varit i NY nu i sommar och sett så otroligt mycket fina skor. Hon kom fram till mig och sa att hon hade tänkt på mig större delen av sin semester, naww haha!

Peep heels

2009-08-22 @ 00:31:52
Sitter i sängen och är alldeles för uppe i varv för att kunna sova. Fotatde om två par skor igår, det ena paret har jag skrivit om förr men då postade jag bara en halvtaskig bild jag tog i butiken. Här kommer nya fräscha bilder!











Dom är jättesköna, fast jag har bara struttat runt i dem här hemma än så länge - därav att prislapparna sitter kvar, haha.

En resa till sagornas förtrollade värld

2009-08-21 @ 10:47:44

Drömmer du liksom Askungen om att gå på bal på slottet? Nu är du så nära man kan komma sagornas värld. Skomässigt vill säga. Modehuset Maison Martin Margiela har tagit fram ett par pumps i 100% glas. De går loss på ungefär €1 230 hos Antonioli.eu.




Så vill du med säkerhet hitta din sagoprins, då vet du vad som gäller =)


Dagdrömmar

2009-08-14 @ 22:54:17

Idag luftades mina sidensvarta ballerinor för förta gången. Ett vansinnigt bra val, när man inte kommer på vilket par man ska välja på morgonen. Dom passar ju till allt. Nu dagdrömmer jag om de fin-fina YSL Cage-heelsen. Just nu kollar jag bara in klackar som är väldigt annourlunda. Tänk burarna, eller Chanels pistolklackar eller Pradas florals.






Cage-heelsen är mest jag på något sätt; lite råa men ändå sensuella, jag skulle sova med dem på! 


Mintgröna ostron

2009-08-09 @ 20:48:52

Min kära vän Hugo gör verkligen skäl till sitt efternamn (första delen iallafall) "le Saint". På sin senaste tripp till fosterlandet Frankrike och hemstaden Paris fick han med sig dessa pjäser hem till mig. De är från H&M och visserligen finns de säkert, eller kommer snart att finnas, i någon butik här hemma, men just att de är en flygresa rikare gör att det känns lite mer exotiskt. Ljust mintgröna peep toes med platå. De har lite samma känsla, samma textur som en Hermes i oyster-skinn










Sko-piffning, del 3

2009-08-09 @ 20:14:58
När jag ändå var i farten att piffa till skor och stövlar lade jag vantarna på detta fina höstiga bälte, också från Lindex för en hundralapp stycket.







 


Sko-piffing, del 2

2009-08-09 @ 19:08:16
Denna styling har jag haft i tanken i ett par veckor: Nit/eller bälte med hål-öljetter i och pärlor.







Bälte från Lindex, 79:50 kronor. Ett liknande finns från H&M Trend, ett som man kan vira två varv runt midjan, vars öljetter är färgade i silver, guld och brons. Blir ditt för 199 kronor. Pärlor från Ur&Penn (just nu: 30 kronor)

Sko-piffing, del 1

2009-08-09 @ 10:34:04
Efter en hård vecka fylld med en massa jobb kom en välförtjänt helg med kanonväder! Har passat på att vara ute med båten, sola och bara vara - och så har jag pysslat  lite!

Det förekommer ju en hel del sko-pimping i andra bloggar, och det var just det jag hade i åtanke när jag fick hem mina Avenues, därför får de stå modell.


Nervikta Avenues med ett sött rosa bälte från H&M, 79:50 kr, (finns även i svart.)


Acne Avenue

2009-08-05 @ 21:49:01
För ett par veckor sedan fick jag fatt i ett par Acne Avenue till ett väldans förmånligt pris (och väl var väl det, för när tjejen kom och lämnade dem hos mig var de nåågot mer slitna än vad hon iddes säga). Tidigare köpte jag loss just ett par Avenues till myShoebox-Johanna, men just då hade jag inte så höga tankar om dem. Jag tyckte nog att de var rätt fula, eller fulsnygga kanske..Here they are iallafall.
 






De är rätt uttöjda i skaftet vilket i och för sig bara är bra för jag hade tänkt att vika ner dem eller ha dem nerhasade till skinny brallor. Sen borde jag kanske putsa upp dem och klacka om dem ...men allt har sin tid.

Rosa håligheter

2009-08-05 @ 20:43:22
Träden här hemma på tomten börjar bli så väldigt gröna och lummiga nu så jag skippar dem ett tag. Istället får vår magnifika ek torna upp sig i bakgrunden...Visst har vi fin utsikt?

  







Rosa och svarta mocka/lack vintagepumps signerade Mary Pik såg min bästa Josie i en butik och köpte dem till mig, mest för att jag skulle ha nått finare att titta på än min bildskärm 8 timmar per dag.
De är rätt slitna över klacken, och bör kanske besöka en kemtvätt , men för nu kan jag inte slita blicken från dem. Jag är tokfascinerad över de små perforerade hålen i mockan. Detaljerna är utsökta. Blankt vs. matt Tack!

Tänk er för!

2009-08-03 @ 23:38:25

I många år har jag gått omkring och tyckt att små fötter är nätt och fint. Jag har plågat mig själv och envist pressat ner mina 38/39-fossingar i storlek 37. Jag ville helt enkelt inte acceptera att jag har "stora" fötter. Det har satt sina spår. Tyvärr. Min fetish för skor bottnar i en o-fetish för fötter. Jag tycker inte att fötter är vackra eller ens kan vara söta, och min behandling av mina egna har inte gjort dem finare, snarare tvärt om. Mitt råd till alla där ute, mät din fossing och utgå ifrån det när du väljer skor. (En peep-toe eller en sling-back där halva foten hänger utanför åt alla håll kan väl ändå inte vara fint? Eller ett par dyra ballerinaskor i mjukaste skinn - där man ser tårnas alla konturer utanpå..?)

Ett extremt begrepp på mina fasoner kallas för Lotusfötter.
"Bindningen skedde normalt vid ca. 6 års ålder, ofta under vintern för att låta kylan i marken lindra smärtan. Att bindningen skedde så tidigt berodde på att kroppen växer fort under denna tidsperiod, och att skelettet ännu inte hunnit bli så hårt. Således kunde foten växa in i den nya formen snabbt.

Processen tog flera år och inleddes med att man först klippte av tånaglarna, sedan bröt av alla tårna innan man hårt lindade ihop foten, från tårna mot hälen, så gott det gick. Ideallängden på den färdiga foten var ca. 3 tum och för att få benämnas Lotus fick foten inte vara längre än 4 tum.


Bundna fötter var under många århundraden något attraktivt och ett tecken på hög status eftersom en kvinna med lotusfötter var oförmögen att arbeta. En högreståndskvinna med ej bundna fötter hade svårt att bli gift eftersom hon då ansågs tillhöra en lägre samhällsklass och därmed mindre attraktiv. Seden förbjöds helt 1940"

Källa text: Wikipedia
Källa bild: Daylife


Jag har plågat mina fötter färdigt nu, och visar numera gärna upp mina galet snygga välmanikyrerade fötter i high heels i stl. 39!!